Persbericht

1/12/2020

Vanaf 1 december hebben alle medewerkers van Proximus toegang tot het mobiliteitsportaal Vaigo. Van hieruit maken zij de keuze uit een breed aanbod van opties waarmee zij hun woon-werkverplaatsingen willen afleggen. De integratie van het platform kadert binnen de ambitieuze mobiliteitsstrategie van Proximus waarbinnen medewerkers de volledige vrijheid krijgen om hun mobiliteit zelf in te vullen.

Een nieuw mobiliteitstijdperk voor Proximus

Proximus heeft de ambitie om een circulair bedrijf te worden tegen 2030. Met de lancering van een nieuw mobiliteitsplan, worden de eerste stappen binnen het nieuwe mobiliteitstijdperk gezet. Door medewerkers meer en flexibelere mobiliteitsopties aan te bieden, wil Proximus het gebruik van duurzame mobiliteit aanmoedigen.

Vaigo is een mobiliteitsportaal waarin dagelijks ongeveer 10 000 medewerkers van Proximus hun mobiliteit kunnen kiezen. Proximus kan op ons rekenen, wij beheren hun mobiliteitsplan, met hun verschillende mobiliteitsdiensten én door een connectie te maken met hun HR en -IT-systemen.

roeland vanrenterghem – CEO VAIGO

Een modulair mobiliteitsportaal

Vaigo biedt een mobiliteitshub aan waarin de mobiliteitsopties aangepast zijn aan de noden van de medewerkers en de locatie van het bedrijf. Met Vaigo wordt het mobiliteitsbeleid automatisch ondersteund voor elke medewerker vanuit een uniek portaal. Alle kosten met betrekking tot mobiliteit en de verschillende profielen worden hierin geïntegreerd en beheerd.

Aanmoedigen van een gedragsverandering

Via het mobiliteitsportaal wordt het uitgebreid aanbod van flexibele mobiliteitsopties toegankelijk gemaakt voor de medewerkers. Zij beheren hun mobiliteitsbudget op basis van hun persoonlijke voorkeur: de medewerker kiest zelf hoe en wanneer zij zich wil verplaatsen en met welk vervoermiddel. Op deze manier kunnen zij eenvoudig nieuwe mobiliteitsdiensten uittesten, een initiatief waarmee men een positieve gedragsverandering wil stimuleren.

Duurzame mobiliteit, maximale keuzevrijheid voor de medewerkers en dit, dankzij Vaigo op een eenvoudige en digitale manier. Dat is de kern van ons vernieuwd mobiliteitsbeleid.

Jan Van Acoleyen – Chief HR Proximus